couperose

Wat is couperose?

Met de MedCos IPL methode kan couperose effectief behandeld worden. Het licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes en vervolgens naar de wanden van de vaatjes geleid. Daar wordt de lichtenergie omgezet in warmte energie en worden de vaatjes door selectieve verhitting geraakt waarna de couperose zal verdwijnen.

De storende verwijde bloedvaatjes kunnen met een kuur van enkele behandelingen worden verwijderd/vervaagd door het gepulseerde licht dat wordt overgebracht op de te behandelen locatie. Het zichtbaar hoog energetisch gepulseerde licht wordt op de te behandelen locatie gericht. Dit licht wordt geabsorbeerd door de rode bloedcellen in de vaatjes. Daar wordt de licht-energie omgezet in warmte-energie en worden de rode bloedcellen door selectieve verhitting geraakt.

De behandelde vaatjes worden in de meeste gevallen donkerder, waardoor het lijkt of de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken en houdt in dat de vaatjes geraakt zijn. De duur van een behandeling varieert van 2 tot 10 minuten. Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2-4 weken. Gemiddeld zijn tussen de 3 en 5 behandelingen nodig voor een bevredigend resultaat. Belangrijk is te weten dat couperose kan worden beschouwd als een soort “onkruid” en dat het mogelijk is dat op de behandelde locatie na enige tijd weer een vorm van couperose kan ontstaan.

Wilt u meer over deze huidaandoening weten?

Pieter Calandlaan 1001
1069 SC Amsterdam

AFSPRAAK MAKEN