Microneedling Therapie

Huidafwijkingen of huidstructuren zoals; acnelittekens, zonbeschadiging, grove poriën, grove huidstructuur, rimpels, melasma, cellulitis en striemen zijn onder andere indicaties voor behandeling met de micro needling therapie. Deze fijne naaldjes verwonden de dermis net genoeg om de vrijmaking van groeifactoren te bewerkstelligen. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Hierdoor wordt de huid sterker, weerbaarder, egaler van kleur en dikker.

Er zijn verschillende soorten apparaten en voorwerpen op de markt die gebruik maken van deze naald techniek. Bij een huidroller wordt er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van zo ongeveer 200 zeer fijne naaldjes op een rolletje. Deze roller kan gemakkelijk over het te behandelen gebied heen en weer gerold worden. Voor plaatselijke behandeling kan gebruik worden gemaakt van een kleine stamper met enkele naaldjes. Hierbij kan de huid handmatig en selectief worden verwond. Een vergelijkbare andere methode is een pen waarin de naaldjes met een trilling mechanisch en snel over de huid worden bewogen.

De penetratie diepte van de naalden varieert van 0,2 mm tot en met 3 mm.  Voor een medische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm. Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

Bij de medische behandeling wordt gebruik gemaakt van rollers met naaldjes van 1 of 2 mm. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. De behandeling is in sommige gevallen ook goed te combineren met microdermabrasie of fruitzuur- chemische- en TCA peelings.

Resultaten van de behandeling kunnen zijn; gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.

De huid ziet er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Na een intensieve behandeling kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.

Wilt u meer over deze behandeling weten?

Pieter Calandlaan 1001
1069 SC Amsterdam

AFSPRAAK MAKEN