Chemische Peeling

Een peeling van de huid is een techniek die ontwikkeld is om ongewenste pigmentveranderingen, rimpels, littekens, acne en onregelmatigheden van de huid te verminderen. Bij een peeling wordt de huid door een vloeistof oppervlakkig verwond. Stoffen die hiervoor gebruikt worden zijn bijvoorbeeld glycolzuur, salicylzuur of het iets agressievere trichloorazijnzuur (TCA). Na genezing krijgt de huid een andere structuur dan daarvoor. De huid wordt egaler en gladder.

De zuren in de peeling verslappen de samenhang tussen de corneocyten (hoornlaagcellen), waardoor een versnelde afschilfering van de hoornlaag (stratum corneum) plaatsvindt. Tevens stimuleren de zuren de nieuwvorming van collageenvezels, hierdoor wordt de tonus van het steunweefsel verhoogd. Ook verbeterd de elasticiteit van de huid en is de huid beter in staat om zijn eigen vocht vast te houden.

De behandeling

Tijdens de behandeling ervaart u een warm, branderig en trekkerig gevoel. Dit betekent dat de behandeling goed werkt. Na de peeling wordt de huid behandeld met een crème, de zogenaamde Post Peel Mask, die de pijn stopt en ontstekingen van de huid voorkomt.

De effecten van de TCA Peeling zijn:

• Frissere en jongere uitstraling van de huid;
• Verbetering van de conditie van de huid;
• Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën;
• Verminderen van fijne lijntjes en rimpels;
• Verminderen van pigmentvlekken.

Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de gevolgen van huidveroudering wil verminderen. De peeling heeft een sterk verfrissend effect en is naast het gelaat ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De conditie van de huid verbetert significant van de peeling.

Huidreactie

Na de behandeling zal de huid wat rood zijn, voelt trekkerig aan en er kan een lichte zwelling optreden. De dag na de behandeling zal de huid ‘barsten’ waarna u hoogstwaarschijnlijk zult vervellen en de huid schilferig kan zijn. Na het vervellen kan de huid nog droog en schilferig zijn. Een nieuwe huid is op dat moment in de maak. Wij adviseren om tijdens het vervellen, wat enkele dagen tot een week kan aanhouden, niet aan de huid te zitten. De totale herstelduur is ongeveer 2 weken.

Consult

Huidkliniek Mijn Roos adviseert om eerst een afspraak te maken voor een gratis consult van 20 minuten. De behandelaar informeert u over de behandeling, de te verwachten resultaten en de nabehandeling.

Nazorg

Na de behandeling smeert u minimaal 4 weken lang zonnebrandcrème op uw gezicht met minimaal factor 30 – 50. Breng dit meerdere malen per dag aan. Een spf-factor (SPF staat voor Solar Power Factor) in uw dagcrème is niet voldoende.

Huidkliniek Mijn Roos adviseert tot vier weken na de behandeling geen zonnebank te bezoeken en vier tot zes weken voor en na de behandeling de huid niet bloot te stellen aan de zon. Op de dag zelf liever geen make-up dragen en de huid gedurende 48 make-up loos houden. De huid moet namelijk zoveel mogelijk met rust gelaten worden. Een voedende hydraterende crème of andere neutrale crème of zalven zonder parfum, kunt u gebruiken bij een trekkerige huid.

Wilt u meer over deze behandeling weten?

Pieter Calandlaan 1001
1069 SC Amsterdam

AFSPRAAK MAKEN