Microdermabrasie

Normaal gesproken vernieuwd onze huid zich iedere 30 dagen. Naar mate we ouder worden vertraagt dit proces en worden er minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt. Door huidveroudering kan er een doffe tint en fijne lijntjes ontstaan. De microdermabrasie behandeling zorgt voor een verbetering van de huidstructuur en huidconditie.
Om de afvoer van de dode huidcellen te versnellen en tevens de aanmaak van nieuwe huidcellen te stimuleren wordt binnen de huidtherapie veelvuldig gebruik gemaakt van de techniek microdermabrasie voor de volgende indicaties:

• Futloze, droge en ruwe huid
• Pigmentvlekken (niet hormonaal)
• Zonbeschadigde huid
• Actieve acne huid, vette huid
• Acne littekens
• Fijne lijntjes, verslapte huid en ondiepe rimpels
• Verstopte, vergrote poriën
• Littekens
• Striae
• Rokershuid

De werking

De huid wordt door middel van microkristallen afgeschaafd. De microkristallen worden met een bepaalde kracht op de huid geblazen en vervolgens direct weer afgezogen. Het krachtige apparaat kan worden ingesteld op verschillende standen en aangepast worden aan het huidtype en verschillende indicatie. De huid wordt gladder, er ontstaan minder verstoppingen, de huid raakt beter doorbloed en er wordt in beperkte mate collageen, ofwel het steunweefsel van de huid, aangemaakt. De huid wordt daardoor weer in een goede conditie gebracht. Afgezien van het behandelniveau zal de behandeling al dan niet gevoelig zijn.

Verschillende dieptewerking:

Niveau I: Verwijdering van oppervlakkige dode huidcellen.
De huid kan enkele dagen gevoelig zijn en aanvoelen alsof u in de wind heeft gelopen of in de zon heeft gezeten.

Niveau II: Diepe behandeling van de opperhuid (tot de lederhuid).
Dit is een diepere behandeling welke uitgevoerd wordt bij een dikkere huid of indien er een agressievere behandeling nodig is.

Niveau III: Diepe behandeling tot op de lederhuid.
Agressieve behandeling waarbij de huid wordt verwijdert tot in de levende huidcellenlaag. Hierbij zal puntbloeding zichtbaar zijn.

Hoe ziet de huid er na de behandeling uit?

Na de behandeling is de huid rood en kunnen er soms kleine schaafwondjes of rode strepen aanwezig zijn. Dit hangt af van de huidconditie en de intensiteit van de behandeling. Na 24 uur is de meeste roodheid weg (het lijkt of u flink gesport heeft omdat de huid licht egaal rood is). Meestal gaat de huid na 2 dagen licht schilferen.
Microdermabrasie kan zeer goed gecombineerd worden met de Fractional CO2 laser of voor een fruitzuur peeling (AHA) om een zo optimaal resultaat te bereiken.

Richtlijnen van de behandeling

Vermijd direct zonlicht op de huid enkele weken voor en na de behandeling met een hoge beschermingsfactor. Na de behandeling is de natuurlijke beschermlaag tegen UV-straling van de huid vermindert waardoor er eerder verbranding en pigmentverschuiving door de zon kunnen ontstaan. De huidtherapeut zal u advies geven over de juiste huidverzorging.

Aantal behandelingen

Voor een intensieve behandeling kan de microdermabrasie in het begin om de 10 tot 15 dagen herhaald worden afhankelijk van het huidtype. Door regelmatige microdermabrasie wordt de huidconditie verbetert bij iedere behandeling. Het aantal behandeling per indicatie kan variëren tussen de 5 en 15. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk het advies voor het aantal behandeling van de behandelend huidtherapeut op te volgen.

Na de behandeling

De huid dus kalmeren en herstellen met de aanbevolen crèmes en elke dag gebruik maken van een goede zonbescherming. Tot 3 dagen na de behandeling mag er geen retinoiden, fruitzuren (AHA’s) of benzoylperoxide gebruikt worden.

Complicaties

Microdermabrasie geeft weinig complicaties; de risico’s op littekens en hyperpigmentatie zijn gering.

Vergoeding

De vergoedingen voor huidtherapeutische behandelingen verschillen per zorgverzekeraar. Wanneer de behandeling medisch acne gerelateerd is, kunt u mogelijk hiervoor met een aanvullende verzekering voor vergoeding in aanmerking komen. Voor meer informatie hierover, verwijzen wij u naar het polis blad van uw zorgverzekeraar.

Wilt u meer over deze behandeling weten?

Pieter Calandlaan 1001
1069 SC Amsterdam

AFSPRAAK MAKEN